Get into Games GiG → Edu 22-23 Απριλίου 2017

Τι είναι τα serious games; Μπορεί το gaming να είναι «θεραπευτικό»; Ελάτε να μπούμε στο μαγικό κόσμο των εκπαιδευτικών παιχνιδιών! Game on!

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, εντάσσει στο πρόγραμμά του το Get into Games (GiG), μια νέα ενότητα με θέμα το gaming που θα ολοκληρωθεί σε 4 ενότητες, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Πρώτος σταθμός… το GiG → Edu, που θα λάβει χώρα στις 22 και 23 Απριλίου, ένα διήμερο ταξίδι για το gaming στην εκπαίδευση μαζί με αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς, ανήσυχους εκπαιδευτικούς, πρωτοπόρους designers και developers.

Το Σάββατο 22 Απριλίου είναι αφιερωμένο στην χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ως εργαλεία στη σχολική και προσχολική τάξη αλλά και ως ερμηνευτικά μέσα για μικρούς και μεγάλους σε μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς. Τα θέματα αυτά αναλαμβάνουν να εξαντλήσουν ο αναπληρωτής καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος, ο επίκουρος καθηγητής Σπύρος Βοσινάκης, η εκπαιδευτικός Ελένη Μελιάδου, ο designer Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου, η ερευνήτρια Μαρία Σαριδάκη και οι καθηγητές του Κολλεγίου Τέχνης & Design ΑΚΤΟ, Δημήτρης Πατρίκιος και Κώστας Λαζαρόπουλος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, σε πάνελ με τίτλο «Gaming και πολιτισμός» θα συμμετάσχουν οι Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, Φίλιππος Μαζαράκης, Λήδα Ματζουράνη, Παναγιώτης Ράππας, με συντονιστή τον Πρόδρομο Τσιαβό. Παράλληλα, η WWF θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ο γύρος του πλανήτη σε 80 ερωτήσεις» ενώ το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έρχεται να μας εισάγει στον μαγικό κόσμο του «Πλανήτη Dewey».

Η 2η μέρα του GiG → Edu έχει θέμα την ένταξη των ψηφιακών παιχνιδιών στην ειδική εκπαίδευση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και στη χρήση του gaming από άτομα 3ης ηλικίας για θεραπευτικούς σκοπούς. Την Κυριακή 23 Απριλίου, θα μιλήσουν οι καθηγητές Παναγιώτης Μπαμίδης, Σίμος Ρετάλης, Αναστασία Δημητρά, Κώστας Καρπόυζης και εκπρόσωποι του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciFY. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα αλλά και να παίξουμε με την ψηφιακή πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η SciFY για παιδιά με τύφλωση, με το «Siren» και μια σειρά παιχνιδιών για παιδιά με δυσλεξία αλλά και με το καινοτόμο project «Μνήμες μακράς διάρκειας» του Παναγιώτη Μπαμίδη.

Πληροφορίες:

Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Απριλίου 2017 / Ώρα: 11.00-20.00
INNOVATHENS, Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
www.innovathens.gr

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×