‘Healthy Seas, a Journey from Waste to Wear’

Η πρωτοβουλία Healthy Seas, με την υποστήριξη της ιταλικής εταιρίας υφασμάτων Carvico S.p.A, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Δύτες του Κουστό (Cousteau Divers), την οργάνωση που ίδρυσε ο Pierre-Yves Cousteau, για τη στήριξη της δημιουργίας της πρώτης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής (ΘΠΠ) στη Σαντορίνη.
Το όραμα για το θαλάσσιο καταφύγιο της Σαντορίνης γεννήθηκε το 2010 από τον Pierre-Yves Cousteau και τον Απόστολο Στυλιανόπουλο (Αtlantis Dive Center). Το 2017 συστάθηκε ο Σύλλογος «Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Σαντορίνης: Θηραϊκή Θάλασσα» με στόχο τη δημιουργία του καταφυγίου, σε στενή συνεργασία μεταξύ των Αρχών, της τοπικής κοινωνίας και των ψαράδων που από πρώτο χέρι κατανοούν την ανάγκη για πιο βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές, από την άποψη τόσο της προστασίας της φύσης όσο και του βιοπορισμού τους.
Η καλή διαχείριση ενός καλού μεγέθους και αποτελεσματικά προστατευόμενου θαλάσσιου καταφυγίου θα έχει θετικό αντίκτυπο στο θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και επιπλέον θα βοηθήσει στην αναπλήρωση των αλιευτικών αποθεμάτων. Επίσημο αίτημα για τη ΘΠΠ κατατέθηκε τον Οκτώβριο 2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
A-Pierre-Yves-Cousteau2@2x_2Την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου 2018), το Healthy Seas, η πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας που ανασύρει δίχτυα φαντάσματα από τις θάλασσες τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε νήμα ECONYL® από την Aquafil και χρησιμοποιoύνται από την Carvico S.p.A για την παραγωγή μαγιό, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Δύτες του Κουστό και την Ghost Fishing για να πραγματοποιήσουν την πρώτη δράση καθαρισμού από χαμένα ή εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία στο σημείο που θα δημιουργηθεί η ΘΠΠ.
Η εξαιρετικά απαιτητική καταδυτική αποστολή θα πραγματοποιηθεί από τον καταδυτικό συνεργάτη Ghost Fishing που θα υποστηρίζεται από το Atlantis Dive Center. Οι διοργανωτές δημιούργησαν εκδήλωση στο Facebook (www.facebook.com/events/169288210455119), όπου η κατάδυση θα μεταδοθεί σε πραγματική ροή (Live stream). Το κοινό και ειδικά τα σχολεία, καλούνται να συντονιστούν καθώς η αφήγηση από τον Pierre-Yves Cousteau υπόσχεται να είναι άκρως εκπαιδευτική. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την εταιρία Carvico.

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×