LIQUID GASTRONOMY: Από τη Θεωρία στην ΠράξηΌλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται στην Αθήνα, στις 11 & 12 Μαρτίου 2020, από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Εισηγητής του θα είναι ο Δημήτρης Κονταράτος, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγος Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικός και Τεχνολογικός Συνεργάτης του γνωστού αθηναϊκού bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων cocktail bars παγκοσμίως.
Τo πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, με θέμα «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες Chefs και Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars) να εντρυφήσουν στις πιο επίκαιρες τάσεις του διεθνούς bartending και της “υγρής γαστρονομίας”. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender ο Παναγιώτης Αγγέλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα Bars ανά τον κόσμο. Θα μυηθούν στις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρηματικών συνταγών με υγρά, θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets. Θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες ή σκεύη σερβιρίσματος, έτσι ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα.
Περισσότερες πληροφορίες στο link: https://www.eventora.com/el/Events/liquid-gastronomy-Athens
- Ημερομηνίες υλοποίησης: Τετάρτη 11 Μαρτίου & Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020
- Εκπαιδευτικές ώρες: 14 συνολικά (7 ώρες/ημέρα), 10.00 – 17.00
- Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
- Χώρος εκπαίδευσης: Unilever Food Solutions – Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 – Κηφισιά
- Διοργανωτής: Insete
- Συντονιστής: Gastronomy Essentials
- Εκπαιδευτής / Εισηγητής: Δημήτρης Κονταράτος
- Guest Βartender: Παναγιώτης Αγγέλου
Κόστος συμμετοχής: 190€ για Επιχειρήσεις – Μέλη ΣΕΤΕ (*Το ΙΝΣΕΤΕ καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής) και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος / 260€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ