Οι Μάρκες Πολυτελείας πολεμούν τον Κορονοϊό

Η αγορά ειδών πολυτελείας αναμένεται, με τις σημερινές προβλέψεις, να υποστεί ζημιά πλέον των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την πανδημία να έχει ακυρώσει όλες τις διεθνείς εκθέσεις, να έχει κλείσει τα καταστήματά τους παγκοσμίως και να καταποντίζει καθημερινά τις πωλήσεις. Παρά όμως τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά τους, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων οίκων βάζουν τα εργοστάσιά τους να δουλέψουν για τη παραγωγή ιατρικού υλικού και προχωρούν σε μεγάλες δωρεές στο χώρο της υγείας.

Βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη

Η Prada είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο μακρύ κατάλογο των οίκων μόδας  που  μετατρέπουν τις γραμμές παραγωγής τους, για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από την κρίση του κορονοϊού, δηλώνοντας ότι θα παράξει άμεσα 110.000 χειρουργικές μάσκες και 80.000 ιατρικές στολές για την περιοχή της Τοσκάνης.

Ο γαλλικός όμιλος Kering δώρισε συνολικά €2 εκατομμύρια σε διάφορα ιδρύματα υγείας σε ολόκληρη τη Λομβαρδία, το Βένετο, την Τοσκάνη και το Λάτσιο, ενώ αγόρασε 43 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα με προορισμό το γαλλικό σύστημα υγείας. Τα εμπορικά του σήματα Gucci, Saint Laurent και Balenciaga θα παράγουν επίσης μάσκες. Ο ιταλικός οίκος Gucci ακόμα, μοίρασε  €2 εκατομμύρια στην Ιταλική Πολιτική Προστασία και στο ταμείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ ο Διευθύνων σύμβουλος του οίκου Marco Bizzarri, προσέφερε €100,000 από την προσωπική του περιουσία στα 8 νοσοκομεία του τόπου καταγωγής του, την Emilia-Romagna.

 

Ο όμιλος LVMH, στον οποίον ανήκουν οι οίκοι Dior, Fendi, Louis Vuitton, Guerlain και Givenchy, ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα προμηθεύσει τις γαλλικές αρχές με 40 εκατομμύρια μάσκες τις επόμενες εβδομάδες αφού έχει προχωρήσει σε παραγγελία από Κινέζο κατασκευαστή. Επίσης χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών, για να φτιαχτούν αντισηπτικά τα οποία δίδονται δωρεάν στις γαλλικές αρχές και τα νοσοκομεία.

Ο Giorgio Armani έχει κάνει δωρεά of €2 εκατομμυρίων στην Ιταλική Πολιτική Προστασία και τα ιταλικά νοσοκομεία, ενώ ξεκινάει την παραγωγή στολών μιας χρήσεως για το νοσηλευτικό προσωπικό, στις εγκαταστάσεις του.

Ο αμερικανικός οίκος Brooks Brothers παράγει καθημερινά 150.000 μάσκες και κάποιο αριθμό στολών. Είναι μάλιστα από τους λίγους που οι μάσκες του είναι ιατρικών προδιαγραφών και όχι υφασμάτινες.  Ο Bulgari παράγει χιλιάδες αντισηπτικά ενώ η Chanel πέρα από τις μάσκες και τις στολές, προχώρησε σε δωρεά €1.200.000.

Η Estee Lauder έδωσε $2 εκατομμύρια στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα  και ξανάνοιξε τα εργοστάσιά της με σκοπό την παραγωγή αντισηπτικών. Οι Mario and Enrico Moretti Polegato, πρόεδροι των Geox and Diadora, δώρισαν €1 εκατομμύριο και ο Jimmy Choo $500,000. Ο οίκος Michael Kors, $1 εκατομμύριο και ο ίδιος ο Kors προσωπικά άλλο $1 εκατομμύριο.

 

Ο Ralph Lauren έκανε δωρεά $10 εκατομμυρίων σε μια σειρά από οργανισμούς που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του COVID-19, ενώ προσφέρει οικονομική στήριξη στους υπαλλήλους του που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Συγχρόνως παράγει υγειονομικό υλικό στις εγκαταστάσεις του.

Στο Μιλάνο ο οίκος Versace δωρίζει $500,000 για την υποστήριξη των υγειονομικών αναγκών της Ιταλίας συν 1 εκατομμύριο γιεν που έδωσε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Κινεζικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ  ο όμιλος Mayhoola, θυγατρική των οίκων Valentino και Balmain, προχώρησαν σε δωρεά $2 εκατομμυρίων. Τέλος ο οίκος Moncler ανακοίνωσε δωρεά €10 εκατομμυρίων για την δημιουργία 200 μίνι νοσοκομείων 25 κλινών στο Μιλάνο.

Η PVH, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τις φίρμες Calvin Klein και Tommy Hilfiger, δεσμεύει $1 εκατομμύριο για την ανακούφιση από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης δωρεάς ύψους $100.000 στο Ταμείο Αλληλεγγύης COVID-19 που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και το Swiss Philanthropy Foundation, προς όφελος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλους εταίρους και στέλνει 2 και πλέον εκατομμύρια τεμάχια από Μονάδες Προσωπικού Προστατευτικού Εξοπλισμού στο Σύστημα Υγείας Montefiore στη Νέα Υόρκη.

Ευτυχώς, οι μάρκες πολυτελείας έχουν ανταποκριθεί ώστε να απαλύνουν τις πιέσεις στην πρώτη γραμμή. Και αυτή η τάση ας ελπίσουμε να συνεχιστεί.

Επίσης αλυσίδες καταστημάτων όπως οι Mango, Zara, H&M αναδιοργανώνουν τις εγκαταστάσεις τους ώστε να παράγουν υγειονομικό υλικό για το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία Ford σε συνεργασία με την General Electric θα παραδώσει 50.000 αναπνευστήρες μέσα στο επόμενο τρίμηνο και 30.000 επιπλέον κάθε μήνα μετά αν χρειαστεί.

 

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×