Ένα σπάνιο διαμάντι, άνω των 100 καρατίων, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s

Ένα άψογο, D color flawless διαμάντι 102,39 καρατίων, θα διατεθεί  προς πώληση σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ από τον οίκο Sotheby’s, στις 5 Οκτωβρίου toy 2020. Πρόκειται για το όγδοο διαμάντι αυτής της κατηγορίας που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία. Μόλις επτά D color internally flawless ή flawless λευκά διαμάντια πάνω από 100 καράτια έχουν πουληθεί από το 1990 και η Sotheby’s έχει δημοπρατήσει τα πέντε από αυτά με τον οίκο  Christie’s να εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ για το διαμάντι με την υψηλότερη τιμή αυτής της κατηγορίας, χάρη στην πώληση ενός D color flawless Type IIa, βάρους 163,41 καρατίων, το οποίο πουλήθηκε το 2017 στη Γενεύη για $33,7 εκατομμύρια. Η τελευταία καταχώρηση του Sotheby’s ωστόσο συνοδεύεται από ένα επιπλέον μπόνους – θα προσφέρεται χωρίς κατώτατη τιμή εκκίνησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα πάει στα χέρια του υψηλότερου πλειοδότη, ανεξάρτητα από την τιμή ή την πραγματική αξία της πέτρας. Είναι η πρώτη φορά που θα προσφερθεί μια πέτρα αυτού του μεγέθους με αυτήν τη μορφή δημοπρασίας.

Στην αγορά των πολύτιμων λίθων, όπως στις περισσότερες άλλες αγορές πολυτελείας, η σπανιότητα ενός αντικειμένου σχετίζεται άμεσα με την επιθυμία απόκτησής του. Για να συνειδητοποιήσετε τη σπανιότητα του Oval Brilliant 102,39 ct στην αγορά διαμαντιών, προσέξτε αυτό το στατιστικό στοιχείο: λιγότερο από το μισό του 1% όλων των λίθων πάνω από ένα καράτι που υποβάλλονται στην GIA (Ινστιτούτο Γεμολογίας Αμερικής) ετησίως είναι D, Internally ή Flawless ή D, Flawless. Είναι σπάνιο για οποιοδήποτε διαμάντι να είναι αυτής της κατηγορίας  διαύγειας, πόσο μάλλον να ζυγίζει 102,39 καράτια!

Το εν λόγω διαμάντι ανακαλύφθηκε στο Victor Mine, στο Οντάριο του Καναδά, πριν από δύο χρόνια. Πριν κοπεί από την Diacore, ειδικό στην εξόρυξη, κοπή και γυάλισμα διαμαντιών, η ακατέργαστη πέτρα ζύγιζε 271 καράτια. Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να τελειοποιηθεί και να φτάσει στη μορφή που έχει σήμερα. Το ορυχείο Victor ανακαλύφθηκε το 1987, αλλά δεν ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν το 2008. Ήταν η πρώτη οικονομικά βιώσιμη πηγή διαμαντιών του Καναδά και η πρώτη στο Οντάριο. Σε μόλις μια δεκαετία 8,1 εκατομμύρια καράτια διαμαντιών ήρθαν στο φως στο ορυχείο. Η παραγωγή σταμάτησε το 2019, στα τέλη του έτους, με σχεδόν το 40% του τοπίου να αναδασώνεται στα πλαίσια προγράμματος αποκατάστασης της τοπικής χλωρίδας.

«Ποτέ στο παρελθόν διαμάντια τέτοιας παγκόσμιας κλάσης δεν έχαιραν τέτοιας εκτίμησης, καθώς πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μια πέτρα κάποιων δισεκατομμυρίων ετών και σε μέγεθος όσο ένα γλειφιτζούρι, μπορεί να συγκεντρώσει τόση αξία όσο μια αυτοπροσωπογραφία του Rembrandt ή ένας Basquiat», δήλωσε ο Gary Schuler, πρόεδρος της Sotheby’s παγκοσμίως. Είναι επίσης από τα λίγα συλλεκτικά αντικείμενα υψηλής αξίας, εκτός από τα ρολόγια, που είναι εύκολα μεταφερόμενα και αποκρύψιμα – και αυτό είναι ακριβώς το είδος αντικειμένων που θέλουν να αποκτήσουν οι συλλέκτες με τα πληθωρικά πορτοφόλια σε ώρες παγκόσμιας κρίσης.

Η υποβολή προσφορών ξεκινά διαδικτυακά στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, με τη ζωντανή δημοπρασία να πραγματοποιείται στις 5 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. τοπική ώρα στο Χονγκ Κονγκ.

www.sothebys.com/en/digital-catalogues/10239?locale=en

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×