Όταν η τηλεόραση γίνεται Έργο Τέχνης

Η Xiaomi λανσάρει την πρώτη παγκοσμίως διάφανη τηλεόραση μαζικής παραγωγής

Οι καλύτερες τηλεοράσεις, έχουν απόδοση εικόνας τόσο ζωντανή, σα να κοιτάς έξω από το παράθυρό σου σε έναν άλλο κόσμο. Τώρα η νέα σας τηλεόραση μπορεί να μοιάζει κυριολεκτικά σαν ένα παράθυρο. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται η $7.000 τηλεόραση OLED της κινεζικής εταιρίας XIAOMI. Η Mi TV LUX OLED Transparent Edition είναι ένα νέο προϊόν που λάνσαρε η εταιρία για τον εορτασμό των 10ων γενεθλίων της και πρόκειται για μια διάφανη τηλεόραση που δείχνει την εικόνα σα να «πετάει στον αέρα».

Πρώτη του είδους της στον κόσμο, η Mi TV LUX διαθέτει διαφανή οθόνη από άκρη σε άκρη, χάρη στην OLED τεχνολογία της, επιτρέποντας στους τηλεθεατές να βλέπουν μέσα και πίσω από αυτήν. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα LED στις τηλεοράσεις, τα οποία χρησιμοποιούνται για το φωτισμό μιας οθόνης LCD, τα pixel μιας τηλεόρασης OLED είναι αυτοφωτιζόμενα, απαλλάσσοντας την ανάγκη για οπίσθιο φωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ οι συμβατικές τηλεοράσεις απαιτούν ένα πίσω πλαίσιο για να περιέχουν τις μονάδες επεξεργασίας τους, αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται στη βάση στήριξης της Mi TV LUX. Η ορθογώνια οθόνη της τηλεόρασης έχει μέγεθος 55 ίντσες, με “εξαιρετικά λεπτό” πλάτος περίπου 5,7 χιλιοστά, ενώ είναι σε θέση να εμφανίζει 1,07 δισεκατομμύρια συνδυασμούς χρωμάτων.

Πάντως δεν είναι λίγες οι εταιρίες που αναπτύσσουν εναλλακτικό σχεδιασμό με σκοπό να μεταμορφώσουν τη πραγματική εμφάνιση των τηλεοράσεων. Το 2017, το στούντιο Yves Béhar σχεδίασε μια μικρή τηλεόραση για τη Samsung που έμοιαζε με ένα κορνιζαρισμένο έργο τέχνης που κρέμεται στον τοίχο. Ένα χρόνο αργότερα η ίδια εταιρία παρουσίασε το Ambient Mode στις QLED τηλεοράσεις της, το οποίο επιτρέπει στην οθόνη να μοιάζει σχεδόν διάφανη όταν δεν είναι σε λειτουργία μιμούμενη τον τοίχο πίσω της.

Samsung, Yves Béhar design

Samsung, QLED TV Ambient Mode

 

Άλλες προσπάθειες για να φαίνονται πιο διακριτικές οι οθόνες περιλαμβάνουν την rollable TV της LG, η οποία διαθέτει ελαστικότητα που της επιτρέπει να αναδιπλώνεται στη βάση της και να εξαφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Η Bang & Olufsen υιοθέτησε μια απλούστερη προσέγγιση με την Beovision Harmony TV, η οθόνη της οποίας μπορεί να καλυφθεί από δύο δρύινα και αλουμινένια καλύμματα που αναδιπλώνονται σε μορφή γλυπτού όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Rollable TV της LG

Β&Ο, Beovision Harmony TV

Τέλος η Vitra, η Panasonic και ο σχεδιαστής Daniel Rybakken είχαν παρόμοια ιδέα με τη Xiaomi για την prototype Vitrine TV τους, η οποία αποτελείται από ένα λιτό ξύλινο πλαίσιο που περικλείει ένα ελαφρώς επικλινές τζάμι.

Panasonic, prototype Vitrine TV

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×