Montblanc Muses Elizabeth Taylor Special Edition

Μετά τη Γκρέτα Γκάρμπο, τη Μάρλεν Ντίντριχ, την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, την Πριγκίπισσα Γκρέης του Μονακό και την Μαίρυλιν Μονρόε, ένας ακόμα κινηματογραφικός θρύλος έρχεται να προστεθεί στην ειδική έκδοση Muses των οργάνων γραφής του Οίκου Montblanc: Την πολυβραβευμένη ηθοποιό, ακτιβίστρια και influencer, Elizabeth Taylor (1932-2011), επέλεξε ο διάσημος οίκος, τόσο για τη λαμπρή καλλιτεχνική της πορεία, όσο και για την προσωπικότητά της.

Με τη συλλογή Muses, η Montblanc συνδυάζει τη βαθιά παράδοση του Οίκου με τις ιστορίες ισχυρών και ατρόμητων γυναικών που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο. Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Τέιλορ (1932 -2011) είναι η τελευταία «μούσα» στην οποία είναι αφιερωμένο ένα όργανο γραφής, όντας μία από τις πιο εμβληματικές γυναίκες του 20ού αιώνα. Γνωστή για το ανεξάρτητο πνεύμα της, την αξιοσημείωτη ομορφιά της και τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα, ενέπνευσε γενιές ολόκληρες τόσο εντός όσο και εκτός της μεγάλης οθόνης.

Είτε παίζοντας δυναμικούς ρόλους όπως η Κλεοπάτρα, είτε στρέφοντας την προσοχή του κόσμου στο AIDS, είτε αναπτύσσοντας την επιχείρηση αρωμάτων της, είτε ακόμα κυριαρχώντας στα πρωτοσέλιδα του τύπου με τα απίστευτα ειδύλλια και την ταραχώδη ιδιωτική της ζωή, ζούσε πάντα με τους δικούς της κανόνες και το έκανε με σιγουριά και χάρη.

Ο συνολικός σχεδιασμός της νέας Montblanc Muses Elizabeth Taylor Special Edition είναι εμπνευσμένος από την αισθητική των δεκαετιών του 1950 και του 1960, την περίοδο κατά την οποία η Taylor έφτασε στο υποκριτικό της ζενίθ στο Χόλιγουντ. Το σχήμα παραπέμπει σε ένα πρωτότυπο όργανο γραφής Montblanc από την ίδια περίοδο ενώ το σκούρο βιολετί χρώμα είναι εμπνευσμένο από το εκπληκτικό χρώμα των ματιών της, που ήταν και το αγαπημένο της.

Όντας ένα style icon με πολυτελή γούστα, η Elizabeth Taylor λάτρεψε τα διαμάντια και τους πολύτιμους λίθους, γοητευμένη από την ομορφιά και την τελειότητά τους. Η προσωπική της συλλογή από κοσμήματα, επιλεγμένα με τεχνογνωσία και αφοσίωση, ήταν από τις πιο σημαντικές ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων στον κόσμο με ιστορικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου δαχτυλιδιού 33,19 καρατίων Elizabeth Taylor Diamond (παλαιότερα γνωστό ως διαμάντι Krupp), δώρο του συζύγου της Richard Burton.

Το πάθος της Elizabeth Taylor για τα κοσμήματα αποτέλεσε την έμπνευση για το κλιπ σε σχήμα δακτυλιδιού που τραβά την προσοχή με το ασυνήθιστο σχήμα του, ενώ ο επικαλυμμένος με πλατίνα κώνος με τη γεωμετρική του χάραξη θυμίζει ένα τυπικό σχέδιο κοσμημάτων της δεκαετίας του 1950.

Ίσως η πολυτιμότερη κληρονομιά αυτής της μούσας του 20ου αιώνα ήταν ο πρωτοποριακός ανθρωπισμός της, μετατοπίζοντας τα φώτα της δημοσιότητας που έπεφταν πάνω της, από την παιδική της ηλικία, σε σκοπούς που έχρηζαν προσοχής. Στη δεκαετία του 1980, χρησιμοποίησε τη διασημότητά της για να ενθαρρύνει επειγόντως την έρευνα, τη θεραπεία και την υποστήριξη των ατόμων με HIV/AIDS, τα οποία περιθωριοποιούνταν ολοένα και περισσότερο.

Η πεποίθηση και το θάρρος της, σε μια εποχή που η κυβέρνηση και το ευρύ κοινό δεν έπαιρναν κανένα μέτρο, εξακολουθούν να προκαλούν το θαυμασμό μέχρι και σήμερα. Το 1985, η Elizabeth Taylor συνίδρυσε το American Foundation for AIDS Research (amfAR), το ίδρυμα για την έρευνα γύρω από τον ιό του AIDS. Το 1991, ίδρυσε το Ίδρυμα για το AIDS Elizabeth Taylor (ETAF), αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση του AIDS, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δημόσιο πρόσωπο της εποχής της. Σε ανάμνηση της συγκινητικής ομιλίας της στα βραβεία GLAAD Media Awards το 2000, η ​​οποία ολοκληρώθηκε με τις λέξεις “LONG LIVE LOVE”, η μύτη του στυλογράφου Au 585 από μασίφ χρυσό επικαλυμμένο με ρόδιο φέρει μια χάραξη αυτών των τριών λέξεων.

Διαθέσιμο σε Fountain Pen, Rollerball Pen και Ballpoint Pen, η ειδική έκδοση Montblanc Muses Elizabeth Taylor αποτελεί έναν λαμπερό και ουσιαστικό φόρο τιμής σε μια γυναίκα που πάντα ζούσε τη ζωή της με πάθος και συνέβαλε σημαντικά τόσο στην ψυχαγωγία και τη μόδα αλλά και στον πολιτισμό και την κοινωνική ευαισθητοποίηση και φιλανθρωπία.

Η Συλλογή Montblanc Muses Elizabeth Taylor Special Edition διατίθεται στις  boutiques Montblanc και online. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:   www.montblanc.com

 

 

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×