NEA ΕΠΟΧΗ BOUTARI: Επενδύσεις 4-5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025

 Η νέα σελίδα για την Boutari που παρουσιάστηκε σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την Τρίτη 2 Μαΐου στο Gazarte σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συνεργάτες της Οινοποιίας ήταν αφιερωμένη στην καινούργια εποχή που ανατέλλει για την ιστορική μάρκα κρασιού.

Με όραμα τη διατήρηση της κληρονομιάς του ονόματος Boutari και την περαιτέρω ανάπτυξή του, οι νέοι βασικοί επενδυτές, Ηλίας Γεωργιάδης, CEO του Ομίλου Sterner Stenhus και Θωμάς Γεωργιάδης CFO του Ομίλου και Πρόεδρος των Ελληνικών Οινοποιείων μίλησαν στη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου που παρουσίασε την εκδήλωση για το εγχείρημα και τη δημιουργία μιας υγιούς επιχείρησης που εξελίσσεται και προοδεύει. Στόχος της εταιρίας είναι να διαμορφωθεί σε σημαντικό έργο προστιθέμενης αξίας τόσο για τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται, όσο και για τους οινοπαραγωγούς και τους συνεργάτες της.

Ηλίας Γεωργιάδης, CEO Sterner Stenhus, & Θωμάς Γεωργιάδης, Πρόεδρος Ελληνικά Οινοποιεία και CFO Sterner Stenhus

Ηλίας Γεωργιάδης, CEO Sterner Stenhus, & Θωμάς Γεωργιάδης, Πρόεδρος Ελληνικά Οινοποιεία και CFO Sterner Stenhus

«Μια νέα αρχή! Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξαναφέρουμε τη Boutari εκεί που πρέπει και της αξίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ηλίας Γεωργιάδης. Στην συνέχεια, ο Θωμάς Γεωργιάδης έκανε λόγο για την πρόκληση της ανάπτυξης που καλείται η νέα εταιρία να αντιμετωπίσει διατηρώντας παράλληλα τη σημαντική κληρονομιά της, ενώ κάλεσε τους συνεργάτες της να γίνουν συνοδοιπόροι στο νέο ταξίδι της. Ο Νίκος Σπέντζας, CEO της Ελληνικά Οινοποιεία, παρουσίασε τα βασικά βήματα για να γίνει το όραμα των δύο βασικών επενδυτών πράξη και δήλωσε ότι «Βασικός πυλώνας του στρατηγικού πλάνου είναι η ανάπτυξη του κωδικολογίου της εταιρίας έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των καταναλωτών καθώς και η ανανέωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων. Επίσης, ένα από τα πλεονεκτήματα της Boutari είναι τα 5 οινοποιεία και οι τοπικοί αμπελώνες που βρίσκονται στις καλύτερες τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας». Σε αυτό το σημείο τον λόγο τον έλαβε ο Γιάννης Βογιατζής, οινολόγος της Μπουτάρη Οινοποιεία, ο οποίος ανέφερε ότι «Βαρύτητα δίνεται οινικά στη Νάουσα όπου η Μπουτάρη Οινοποιεία έχει στα χέρια της μία ποικιλία όπως είναι Ξινόμαυρο που μπορεί να δώσει απτά αποτελέσματα σε επίπεδο παλαιώσεων και ποιότητας. Σε βαθμό προτεραιότητας ακολουθεί η Σαντορίνη, μία αγορά με ξεχωριστή πρώτη ύλη και κατ’ επέκταση τελικό προϊόν, την οποία η Boutari “εγκαινίασε” πριν από περίπου 35 χρόνια».

Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό οι καλεσμένοι ταξίδεψαν στην ιστορία της Boutari από την ίδρυσή της το 1879 έως το σήμερα, ενώ αποκαλύφθηκε και η νέα εταιρική ταυτότητα της Boutari – μια αλληγορία του ήλιου, της γης και του αμπελιού της ελληνικής γης.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εμβληματικά κρασιά της Boutariάψογα συνδυασμένα με λεπτές γεύσεις που ανέδειξαν τη μοναδικότητα κάθε κρασιού. Το ταξίδι στις γεύσεις των κρασιών Boutari ξεκίνησε με το Λευκό Γράμμα 2022, που προκαλεί τις αισθήσεις με τα έντονα αρωματικά και γευστικά του χαρακτηριστικά, συνεχίστηκε με το Σαντορίνη Μπουτάρη 2021, ένα κρασί που ανέδειξε όχι μόνο τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως, αλλά και μία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναμπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο. Από το γαστριμαργικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το εκλεκτό ροζέ Dianthos 2022, από την ποικιλία Ξινόμαυρο, και φυσικά το Grande Reserve Naoussa 2011 με παλαίωση τεσσάρων ετών και άρρηκτα ταυτισμένο με την ιστορική Οινοποιία. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το Ιουλιάτικο, ένα θαυμάσιο επιδόρπιο γλυκό κρασί, αντάξιο της ελληνικής παράδοσης στα γλυκά κρασιά.

Καθώς η δημιουργία του κρασιού είναι μια διαδικασία τέχνης που περιλαμβάνει την τεχνική της αγάπης και το μεράκι της δημιουργίας, η Boutari θέλοντας να αναδείξει αυτή τη σύνδεση συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Cacao Rocks, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φιλοτέχνησε αποκλειστικά για την εκδήλωση φιάλες κρασιού Λευκό Γράμμα με τη χαρακτηριστική τεχνική του και οι οποίες στη συνέχεια προσφέρθηκαν ως δώρο στους καλεσμένους.

Με σεβασμό στην ιστορικότητα ενός ονόματος συνώνυμου με το ελληνικό κρασί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας την υψηλή του θέση, η νέα εποχή για την Boutari είναι εδώ με μια υπόσχεση, να συνεχίσει να δημιουργεί υψηλή τέχνη στο κρασί.

 


Λίγα λόγια για την Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε.

Η εταιρία Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική οινοποιητική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε να γράφει τη δική της ιστορία του κρασιού απο το 1879. Διαθέτοντας έξι οινοποιεία στην Ελλάδα σε σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, αναπτύσσει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων με περισσότερες από 35 ετικέτες κρασιών. Η εξαγωγική δράση της οινοποιίας απλώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες συμβάλλοντας στην εδραίωση του ελληνικού κρασιού και στο εξωτερικό. Το 2022, η εταιρία εξαγοράστηκε από το επενδυτικό σχήμα Sterner Stenhus Greece στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής επιχείρησης, στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, πάντοτε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της Μπουτάρη Οινοποιεία Α.Ε.

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×