Νέο, ανανεωμένο μενού προτείνει για την άνοιξη το Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο γνώριμος φωτεινός κήπος με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, εμπλουτίζει τις προτάσεις του για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, δημιουργώντας μια απρόσμενη όαση πολιτισμού και γεύσης στην καρδιά της πόλης.
Η Begnis Catering και το Cycladic Café έχουν ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σεφ, στο πλαίσιο special events και curated dinners του Μουσείου. Φέτος, ανάμεσα στις νέες συνταγές του ανανεωμένου μενού, περιλαμβάνονται και τρία πιάτα με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη: το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με baby πατάτες φούρνου και δροσερή σαλάτα, το φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι και το κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης.
© Photos: Paris Tavitian

Ψητό καλαμάρι με λαχανικά, τοματίνια και πατάτες / Grilled squid with baby vegetables, cherry tomatoes and potatoes

Φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι / Sea beam with greens flavored with ouzo and lemon

Κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης / Orzo with spinach puree, asparagus, dried tomato and Cretan cheese
Νέοι λαχταριστοί συνδυασμοί προστίθενται και στα πιάτα με αυγά, καθιστώντας το Cycladic Café ιδανικό προορισμό για brunch: δοκιμάστε τα αυγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί ενώ ευχάριστη γευστική έκπληξη αποτελούν τα αυγά ποσέ πάνω σε αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού και κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης.

Αυγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί Oven eggs with parmesan, crispy prosciutto, grilled cherry tomatoes and crispy bread

Αφρός πατάτας με πραλίνα φουντουκιού, αυγά ποσέ και κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης Potato foam with hazelnut praline, poached eggs and croutons from bread of slow maturation

Βελουτέ κολοκύθας & κρύα σούπα από παντζάρι / Pumpkin soup & Beetroot soup
Οι επιλογές για ελαφριά γεύματα περιλαμβάνουν σούπα και πίτα ημέρας και δροσερές φρέσκιες σαλάτες: επιλέξτε ανάμεσα στην power salad (σαλάτα κινόα με φακές, ψητά λαχανικά, καρύδια, cranberry, ρόδι και αρωματική vinaigrette), τα μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες, ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί ή τον σολομό ταρτάρ με αβοκάντο, μάνγκο και dressing εσπεριδοειδών.

Μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες, ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί / Salad with tomatoes vinaigrette, raisins, frilled baby carrots, beetroots, peppers and goat cheese
Στα ζεστά πιάτα κυριαρχούν οι συνταγές του Γιάννη Μπαξεβάνη, ξεχωρίζουν όμως επίσης τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, με γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime και η tagliata από μοσχάρι γάλακτος με ψητές baby πατάτες και άγρια μανιτάρια.

Χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime / Handmade parsnip ravioli, shrimps and bisque flavoured with lime

Μοσχάρι ταλιάτα σερβιρισμένη με ψημένες baby πατάτες ή ψητά σπαράγγια ή ψημένη γλυκοπατάτα / Veal tagliata served with grilled baby potatoes or grilled asparagus or grilled sweet potato
Λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί συνοδεύουν κάθε γούστο και γεύση. Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με ποικιλία λαχταριστών επιδορπίων που προτείνει καθημερινά ο pastry chef του Cycladic Café.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
T: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr | www.begniscatering.gr
Το Cycladic Café λειτουργεί τις μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 -17.00 | Πέμπτη: 10.00 – 20.00 | Κυριακή: 11.00 – 17.00, Τρίτη: κλειστά