Έχετε ποτέ επισκεφτεί ένα Cat Cafe;

Τα Cat Cafes έχουν τις ρίζες τους στην Ταϊβάν, με το πρώτο άνοιγμα στην Ταϊπέι το 1998. Το καφέ έγινε δημοφιλές στους Ιάπωνες τουρίστες αλλά και τους ντόπιους επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν την ευκαιρία της αλληλεπίδρασης με τους τετράποδους φίλους τους. Ένας από τους Ιάπωνες τουρίστες πήρε την ιδέα πίσω στην χώρα του και το πρώτο ιαπωνικό Cat Cafe άνοιξε τις πόρτες του στην Οσάκα το 2004. Έκτοτε έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στην Ιαπωνία, με το Τόκιο να φιλοξενεί τουλάχιστον 39 και η Ιαπωνία στο σύνολό της να έχει πάνω από 150. Επειδή πολλά διαμερίσματα στην Ιαπωνία απαγορεύουν την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, η δημοτικότητα των καφέ έχει αποδοθεί σε μια επιθυμία αλληλεπίδρασης με τις γάτες για να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος τους πολυάσχολους ανθρώπους των αστικών κέντρων. Πολλοί αποδίδουν την άνθηση αυτών των καφέ στους τουρίστες. Άν όμως πάει κανείς στις περιοχές τις οποίες επισκέπτονται οι τουρίστες, θα δεί και πολλούς Ιάπωνες επιχειρηματίες να παίζουν ευτυχισμένοι με τις γάτες, βρίσκοντας έτσι έναν τρόπο για να χαλαρώσουν και να ξεχάσουν για λίγο τη δουλειά.

Μπορείτε να τα βρείτε τώρα στην Κορέα, την Αυστρία, την Ισπανία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική το 2014, με το πρώτο άνοιγμα στο Μόντρεαλ. Το Όκλαντ ήταν το επόμενο, και στη συνέχεια ήρθε και η Νέα Υόρκη.
Με τους υπάρχοντες κανονισμούς της υπηρεσίας τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Cat Cafes αποτέλεσαν μια πρόκληση. Είναι κάπως αστείο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την πολύ καθαριότητα και τα καφέ άνθισαν εκεί, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η περιοχή όπου βρίσκονται οι γάτες, πρέπει να διαχωρίζεται πλήρως από την περιοχή όπου τα τρόφιμα και τα ποτά σερβίρονται.
Το επόμενο βήμα στον “παγκόσμιο γατόκοσμο” θα αποτελέσουν τα Cat Movie Theatres. Αυτό, τουλάχιστον, είναι η ελπίδα ενός ζεύγους Βρετανών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων από ιδιώτες, για να δημιουργήσουν τον πρώτο στον κόσμο “Γατοκινηματογράφο.”

b0bc1-catcafe4gatoteca1image4Library1

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×