Η Expo 2020 Dubai έληξε με φαντασμαγορικό τρόπο

Η Expo 2020 Dubai κατέγραψε εκατομμύρια επισκέψεις και φιλοξένησε χιλιάδες εκδηλώσεις και διάσημους διεθνείς σούπερ σταρ. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 23 εκατομμύρια επισκέπτες και πάνω από 35.000 εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Ντουμπάι μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2021 και 31ης Μαρτίου 2022. H έκθεση με τίτλο “Connecting Minds, Creating the Future” είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί πέρυσι την ίδια εποχή, αλλά λόγω covid πήρε αναβολή για ένα χρόνο, κρατώντας ωστόσο το 2020 στο λογότυπό της για λόγους μάρκετινγκ.

Κύρια τοποθεσία της Expo 2020 Dubai απετέλεσε μια περιοχή 1083 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στα νότια σύνορα του Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι. Το εκθεσιακό πάρκο ήταν σχεδιασμένο γύρω από μια κεντρική πλατεία, την Al Wasl, που περιστοιχιζόταν από τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές, κάθε μια αφιερωμένη σε ένα από τα επιμέρους θέματα της Expo 2020 – Ευκαιρία, Κινητικότητα και Βιωσιμότητα.

(Photo by Mahmoud Khaled/Expo 2020 Dubai)

Στην τελετή εγκαινίων τραγούδησε ο Αndrea Bocelli ενώ τη χθεσινή λήξη τίμησαν η Christina Aguilera η Norah Jones και ο τσελίστας Yo-Yo Ma. Ανάμεσα στις ερμηνείες που ξεχώρισαν κατά την περίοδο της έκθεσης ήταν οι διεθνείς σούπερ σταρς Alicia Keyes, Coldplay, Gloria Gaynor, the Village People, Bonnie Tyler, Black-Eyed Peas, οι Φιλιππινέζοι καλλιτέχνες Lea Salonga και Bamboo και οι αστέρες της K-pop Highlight και Punch καθώς και τοπικοί δημιουργοί. Οι παραπάνω καλλιτέχνες προσέλκυσαν μεγάλο πλήθος στους χώρους ψυχαγωγίας της Expo 2020 του Ντουμπάι, όπως το Jubilee Park και το Αμφιθέατρο Millennium. Όλα τα events έγιναν υπό τη λάμψη του Al Wasl Dome, που φωτιζόταν κάθε βράδυ από λαμπρούς πολύχρωμους προβολείς.

Το επόμενο ραντεβού της έκθεσης είναι για το 2025 στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Το Ελληνικό Περίπτερο

Ο σχεδιασμός του Ελληνικού Περιπτέρου στην Expo 2020 ήταν εμπνευσμένος από τον μύθο για τον λαβύρινθο της Κρήτης και τον μίτο της Αριάδνης. Ο μύθος του λαβύρινθου στην ελληνική μυθολογία είναι μια ιστορία ανακάλυψης και προόδου, και μας θυμίζει ότι, ακόμα και σε έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο, βρίσκουμε τον δρόμο μας.

Το ελληνικό περίπτερο

Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της οικονομικής ύφεσης και σήμερα αποτελεί βασικό συντελεστή στο οικονομικό γίγνεσθαι, και συγκεκριμένα στο εμπόριο και τις επενδύσεις. Χάρη σε συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο, η Ελλάδα πλέον θεωρείται μία από τις χώρες που ανοίγουν τον δρόμο προς το μέλλον και στοχεύει στη διαμόρφωση των τάσεων στην καινοτομία, την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η εντυπωσιακή παρουσία της Ελλάδας στην EXPO 2020 Dubai αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη όλων των επιτευγμάτων που μεταμόρφωσαν την Ελλάδα σε ασφαλή επενδυτικό προορισμό.

Φωτογραφίες από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της έκθεσης:

17 Νοεμβρίου, Εθνική επέτειος για τη Βολιβία (Photo by Christopher Pike/Expo 2020 Dubai)

24 Ιανουαρίου, Καλλιτεχνική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της Καμπότζης. (Photo by Christopher Edralin/Expo 2020 Dubai)

19 Φεβρουαρίου, Εθνική επέτειος για το Νότιο Σουδάν. (Photo by Anthony Fleyhan/Expo 2020 Dubai)

Φλαμένγκο της María Pagés στο Jubilee Stage. (Photo by David Gray/Expo 2020 Dubai)

9 Δεκεμβρίου, παρέλαση για την εθνική εορτή της Ονδούρας. (Photo by David Koriako/Expo 2020 Dubai)

(Photo by Stuart Wilson/Expo 2020 Dubai)

4 Νοεμβρίου, Εθνική εορτή Ινδονησίας. (Photo by Christopher Pike/Expo 2020 Dubai)

Φολκλορική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Παραγουάης στο Jubilee Stage. (Photo by Mahmoud Khaled/Expo 2020 Dubai)

Picto Facto Roving Performance στην Ghaf Avenue. (Photo by Christopher Pike/Expo 2020 Dubai)

 

 

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×