Οι φορολογικοί παράδεισοι γυρίζουν την πλάτη στη Ρωσία

Το Πριγκιπάτο του Μονακό, ένας δημοφιλής προορισμός για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και τα χρήματά τους, ανακοίνωσε ότι επiβάλλει κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά την εισβολή της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters. Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ορισμένων Ρώσων πολιτών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το παλάτι της πόλης-κράτους δεν αποκάλυψε ποιανού τα περιουσιακά στοιχεία θα δεσμευτούν, αλλά με μια δήλωση, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος καταδίκασε την εισβολή και είπε ότι το Μονακό στέκεται αλληλέγγυο με τον ουκρανικό λαό. Σύμφωνα με τις διεθνείς του δεσμεύσεις, το Πριγκιπάτο έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει, χωρίς καθυστέρηση, διαδικασίες για δέσμευση κεφαλαίων και οικονομικές κυρώσεις πανομοιότυπες με αυτές που έχουν ληφθεί από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι. Το Μονακό φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό εκατομμυριούχων, χάρη στον ηλιόλουστο καιρό, τα όμορφα νερά και, το πιο σημαντικό από όλα, την έλλειψη φόρου εισοδήματος. Το καλοκαίρι, η μαρίνα και ο κόλπος του γεμίζουν τακτικά με τεράστια σκάφη που ανήκουν σε Ρώσους μεγιστάνες.

Παράλληλα και η Ελβετία, μια χώρα με φήμη για την ουδετερότητά της κατά τη διάρκεια διεθνών συγκρούσεων, ανακοίνωσε ότι επέβαλε επίσης κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με τους New York Times. Ο Πρόεδρος Ignazio Cassis ανακοίνωσε ότι η χώρα του δέσμευσε αμέσως τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Β. Μισούστιν, του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Β. Λαβρόφ και άλλων 367 ατόμων που ξεχώρισε η ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Dilbar Yacht

Κατάσχεση Ρωσικών super yachts

Την ίδια στιγμή πολλά ρωσικά super yachts έχουν αράξει στις Μαλβίδες ή στο Μαυροβούνιο, ή πλέουν προς αυτούς τους προορισμούς για να τα σώσουν οι ιδιοκτήτες τους από κατάσχεση. Έτσι οι Γάλλοι τελωνειακοί κοντά στη Μασσαλία μπλόκαραν το 88 μέτρων σκάφος “Amore Vero” του Igor Sechin, αφεντικού της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Rosneft,  όταν παρατήρησαν ότι “λάμβανε μέτρα για να αποπλεύσει επειγόντως” παρά το γεγονός ότι βρισκόταν εκεί με σκοπό να παραμείνει μέχρι τη 1 Απριλίου για επισκευές. Αλλά και οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν το αξίας $600 εκατομμυρίων, 156 μέτρων και μεγαλύτερο γιώτ στον κόσμο  ‘Dilbar’, του Ρώσου μεγιστάνα μετάλλων Alisher Usmanov, σύμφωνα με το Forbes.

Τόσο οι Μαλδίβες όσο και το Μαυροβούνιο δεν έχουν για την ώρα υπογράψει συνθήκες έκδοσης. Ωστόσο, και οι δύο χώρες είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία έχουν καταγγείλει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το Μαυροβούνιο ανακοίνωσε μάλιστα την πρόθεσή να ενταχθεί στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ίσως, τελικά, ο ασφαλέστερος προορισμός θα ήταν να καταπλεύσουν στη Ρωσία.

Share.

Comments are closed.

Personal Data Terms

“Our company through the contact form only asks for one name and email for any contact you make with us. This information will only be used for the communication and request you specify, and not for any other advertising approach. That further information you give us is at your own will and will be received directly from our company. Our site does not keep any data at its base or on the server that may be intercepted by third parties. At the same time, in order to ensure data transfer privacy, the company uses the SSL-128bit encryption protocol.

Your information will be retained for any correspondence for a reasonable period of 6 months and in the event of cooperation for the reasonable period laid down by the Greek Tax Law.

For more information, you can also visit the Terms of Use & Safety. “

×
Πολιτικη Προσωπικών Δεδομένων

«η εταιρία μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας σας ζητάει μόνο ένα όνομα και ένα e-mail επικοινωνίας για οποιαδήποτε επαφή κάνετε με εμάς. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία και το αίτημα που μας ορίζετε και όχι για κάποια άλλη διαφημιστική προσέγγιση. Ότι περαιτέρω στοιχεία μας δώσετε είναι με ιδία βούληση και θα λαμβάνονται απ’ ευθείας από την εταιρία μας. Ο ιστότοπος μας δεν κρατάει κάποια δεδομένα στη βάση του ή στον server που μπορεί να υποκλαπούν από τρίτους. Παράλληλα για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για την όποια αλληλογραφία μας για εύλογο χρονικό διάστημα 6 μηνών και σε περίπτωση συνεργασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο ελληνικός φορολογικός νόμος.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Όρους χρήσης & Ασφάλειας

×